Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Alecto SCA-02 Rook + koolmonoxide melder

   Merk: Alecto

   Productomschrijving

   Koolmonoxidemelder en rookmelder voor optimale veiligheid in huis Set met een goedkope rookmelder en koolmonoxidemelder voor optimale veiligheid in huis. De koolmonoxidemelder zorgt voor een snelle waarschuwing bij koolmonoxide. De rookmelder waarschuwt snel bij rook en brand. Beide geven een luid alarm van >85dB.

   Koolmonoxidemelder

   Als de r in de maand komt wordt het buiten koud en gaat binnen gezellig de kachel aan. Kaarsje op tafel, vuurtje in de open haard, de cv een graadje hoger en de kou kan jou niet deren! Tenzij een van je warmtebronnen niet goed onderhouden is, waardoor koolmonoxide vrij kan komen. We kennen de verhalen allemaal van mensen die nog net op tijd uit hun woning zijn gered, want koolmonoxide is verraderlijk. Je kunt het niet zien, proeven of ruiken. Maar gelukkig kun je het wel meten, met een koolmonoxidemelder die constant de luchtkwaliteit bewaakt. Deze SCA-02 koolmonoxidemelder is ontworpen om gas te detecteren; bespeurt de melder koolmonoxide dan hoor je een luid waarschuwingssignaal. Een rustgevende wetenschap.

   Vereisten voor een koolmonoxidemelder

   In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn het niet alleen de oude, afgeschreven cv-ketels waarbij koolmonoxide vrij komt. Ook een schoorsteen, geiser en zelfs een moderne Hr-ketel kan de bron zijn. Gedegen onderhoud kan veel voorkomen, maar alleen met een CO-melder weet je echt zeker dat de luchtkwaliteit in huis veilig is. Je wilt dan ook een degelijke melder die uitstekend functioneert. Deze koolmonoxidemelder hebben wij zelf ontwikkeld, getest en verbeterd, met als belangrijkste specificaties:

   • Hoge kwaliteit: voldoet aan EN50291-1:2010+A1:2012
   • Sensor heeft een levensduur van 7 jaar.
   • Het alarmsignaal van 85 decibel, dat je hoort in geval van een gevaarlijke concentratie van koolmonoxide. Dit signaal is luid genoeg om je wakker te maken uit een diepe slaap.
   • Het verlichte LCD display waarop je de CO-waarde kunt aflezen, ook in het donker.
   • De batterijniveau-indicatie, zodat je de batterijen op tijd kunt vervangen. Bij een lege batterij krijg je bovendien een waarschuwingssignaal te horen.
   • De eenvoudige en snelle montage van de koolmonoxidemelder, zonder speciaal gereedschap of ingewikkelde instructies.
   • Koolmonoxidemelder in compleet pakket

   Wil jij je woning beveiligen tegen de risico’s van koolmonoxide? Dan maken we het je graag gemakkelijk. Je krijgt dan ook een compleet pakket geleverd, inclusief: de benodigde batterijen (3x LR6 1,5V AA high energy Alkaline batterijen), de bodemplaat voor bevestiging en schroeven en pluggen voor een snelle montage.

   Rookmelder

   • Snelle waarschuwing bij rook en brand, ook tijdens slaap
   • Time-out toets: tijdelijk mindere gevoeligheid van de sensor
   • Hush toets: het alarmsignaal wordt tijdelijk stopgezet
   • Hoge kwaliteit: voldoet aan EN14604:2005/AC:2008
   • Extra luid alarm >85dB
   • Goede brandbeveiliging hoeft absoluut niet duur te zijn. Dat bewijst deze rookmelder van Alecto. Voor de kleinst mogelijke prijs haal je een stukje veiligheid in huis dat eigenlijk niet mag ontbreken. Eenmaal geïnstalleerd waarschuwt deze rookmelder met een luid, niet te missen, geluidssignaal iedereen in huis als er zich een brandsituatie voordoet.

   Deze goedkope rookmelder is dan wel niet duur, maar hij bezit toch alle kwaliteiten die je zoekt:

   • Voldoet aan de EN 14604 standaard, die specifiek voor rookmelders is ontwikkeld.
   • Met zijn optische meetprincipe reageert hij direct op een brand. Dat geeft jou en je geliefden zoveel mogelijk de tijd om het pand te verlaten en de hulpdiensten te waarschuwen.
   • Is eenvoudig te plaatsen. Alle bevestigingsmaterialen en de batterij worden meegeleverd.
   • Geeft een waarschuwing als de batterijen aan vervanging toe zijn.
   • Test- en resettoets.
   • Time-out knop

   Er zijn situaties te bedenken dat je de rookmelder even wilt uitschakelen. Bijvoorbeeld als je met een groep mensen gaat steengrillen in je huis. Of je houdt een feestje en er zijn de nodige rokers in de groep. De SCA-02 rookmelder beschikt over een handige time-out-knop waarmee je de melder eventjes uitschakelt als een situatie daar om vraagt.

   Goedkope rookmelder, compleet geleverd

   Bij de rookmelder krijg je een Alkaline 9V batterij geleverd, met lange levensduur. Ook de bodemplaat om de rookmelder aan de wand of het plafond te bevestigen zit in het pakket, evenals de benodigde schroeven en pluggen. Dus of je hem nu aan een houten plafond of een stenen muur wilt bevestigen: alle materialen zitten in de levering.

   Kortom, met Alecto kies je voor een doordacht en gebruiksvriendelijk product van hoge kwaliteit.

   Rookmelderverplichting vanaf 1 juli 2022 Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt een rookmelder te hebben. Het Bouwbesluit wordt aangepast en dus wordt het een wettelijke verplichting hieraan te voldoen. Dit geldt voor zowel koop- als huurwoningen en zowel bestaande als nieuwbouw.

   Wat zit er in de doos?

   Koolmonoxidemelder Bodemplaat Schroeven en pluggen 2x Batterij AA 3x Handleiding NL / EN / DE / FR

   Rookmelder Alkaline batterij 9V Bodemplaat Schroeven en pluggen 2x Handleiding NL / EN / DE / FR / ES

   Toon meer

   Specificaties

   EAN
   51540420001, 8712412677405
   Fabrieksgarantie
   2 jaar
   Merk
   Alecto
   Model
   SCA-02

   Toon meer

   Reviews

   0 from 5Based on 0 reviews
   Schrijf je eigen review

   Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

   Alecto SCA-02 Rook + koolmonoxide melder
   € 32,99
   Alecto SCA-02 Rook + koolmonoxide melder
   Informeer naar de winkelvoorraad
   Toevoegen aan winkelwagen

   Recent bekeken

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »